Sportski spomenar

Repriziramo emisiju u kojoj nam je odbojkaš Petar Stanišić. Karijeru je slučajno počeo u beogradskom “Zanatliji”. Već naredne godine klub je promenio ime “Jugoslavija”. Tokom narednih 10 godina Stanišić je bio kapiten tima koji je osvojio 4 titule prvaka Jugoslavije i 3 Kupa. Kasnije je igrao i u “Partizanu” sa kojim je po jednom trijumfovao u šampionatu države i nacionalnom Kupu. Bio je i reprezentativac Jugoslavije i učesnik Univerzijade u Torinu 1960. Bio je i veoma uspešan trener.

Sklon  humoru, za sebe kaže da je trolična ličnost: odbojkaš, glumac i novinar. Čitavu deceniju bio je glumac-prvak beogradskog omladinskog pozorišta "Ivo Lola Ribar". Bio je novinar "Večernjih novosti", „Mladosti", "Sveta", "Kekeca", "Naše borbe" i časopisa "Odbojka" i "Ćao". Sarađivao je i u brojnim radijskim i televizijskim emisijama.

U emisiji će između ostalog govoriti: kako je postao odbojkaš umesto glumca. Iskustvu kada je istovremeno bio igrač i trener "Partizana". Putovanjima u inostranstvo. Duelima sa vodećim evropskim timovima pedesetih i šezdesetih godina.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1 od 16 do 17 časova.

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]