Novosti dana

Uprkos pritiscima raznih sila, uspeli ste da sačuvate svoju zemlju, poručio je Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji sa Ilhamom Alijevim. Predsednik Srbije se zahvalio Alijevu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i dodao da i Srbija takođe na tom planu pruža podršku Azerbejdžanu. Srbija ima veliki značaj za nas, visoko cenimo Vučićevu politiku, poručio je Alijev.

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o amandmanima na Predlog zakona o posebnim uslovima izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u više gradova. Na Predlog zakona podneto je 619 amandmana, od kojih su nadležni odbor i vlada prihvatili 19. Stanovi će se, na osnovu leks specijalisa, graditi u Vranju, Kraljevu, Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu po ceni od najviše 500 evra po kvadratu, najavila je ranije potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Lideri dve najjače italijanske stranke, Lige i Pokreta "Pet zvezda" - Mateo Salvini i Luiđi di Majo - predstaviće popodne predsedniku Italije Serđu Matereli predlog i sastav nove vlade. Salvini je izjavio da se sa Di Majom saglasio oko sastava nove vlade i istakao da nijedan od njih dvojice neće biti na položaju premijera. On, međutim, nije otkrio nijedno ime kandidata, napomenuvši samo da lista obuhvata "neočekivane" predloge.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]