Talasanje - Šetnja

Među ovogodišnjim dobitnicima nagrada Evropske unije za očuvanje kulturnog nasleđa, u kategoriji istraživanje, našao se i projekat Istraživanje i katalogizacija Državne umetničke kolekcije, prof. Jelene Todorović i Biljane Crvenković. Državna umetnička kolekcija Dvorskog kompleksa, koja je veći deo svoje istorije bila dostupna samo visokim državnim zvaničnicima i stranim državnicima, sada je postala dostupna evropskoj publici. Gošća “Šetnje” je jedna do nagrađenih, prof. Jelena Todorović.

"Maglič fest" je otvorio sezonu viteških festivala koji se nekoliko godina unazad održavaju širom Srbije. Turistička organizacija Kraljeva je od prošle godine, kada je festival prvi put održan, oživela tvrđavu Maglič, i okupila vitezove iz čitave Srbije i ansamble koji sviraju ranu muziku. Srednjevekovni duh privukao je više stotina posetilaca u dolinu Ibra, koja je ovih dana bila više "dolina bagrema". Deo atmosfere Maglič festa penosimo u reportaži Svetlane Mladenović.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]