Letnji festivali

Direktan prenos otvaranja festivala Rajnvokal

U subotu, 29. juna, sa početkom u 19 časova, iz kongresne dvorane Rajn-Mozel-Hale u Koblencu, prenosimo koncert Filharmonije nemačkog radija iz Sarbrikena i Kajzerslauterna pod upravom Kazukija Jamade i meco-soprana Veseline Kasarove, kojim će biti otvoren ovogodišnji festival Rajnvokal. Na programu će biti dela Ludviga van Betovena, Jozefa Hajdna, Hektora Berlioza i Žorža Bizea.

Kao jedna od najznačajnijih međunarodnih letnjih muzičkih manifestacija, festival Rajnvokal održava se od 2005. godine, u periodu od juna do avgusta, na glavnim istorijskim mestima koja se nalaze u dolini Srednje Rajne – od Bingena do Koblenca. Ovaj prostor – u kojem po legendi boravi i vila Lorelaj – sa slikovitim predelima na kojima je preko četrdeset srednjovekovnih dvoraca, tvrđava i vinskih sela, uvršćen je 2002. godine u Uneskovu listu svetske kulturne baštine.

Ovogodišnji festival trajaće od 29. juna do 18. avgusta, a nastupiće brojni ansambli i izvođači, kao što su King's Singers, Voces Suaves, The Curious Bards, Vox Clamantis, vokalni ansambl radija Jugozapadne Nemačke, tenor Markus Šefer, sopran Nuria Rial i ansambl Les Cornets Noirs, i mnogi drugi.

Urednice i voditeljke prenosa Ivana Neimarević i Jelena Damjanovićbroj komentara 0 pošalji komentar