Пут без путовања

Гости: Асаф Евен Зур и Андрија Гавриловић

Нечије аутентично искуство нас може демантовати о свему за шта смо мислили да добро знамо у вези са животом у некој земљи. Како је заиста „тамо негде”, сазнаћемо тако што ћемо кренути на ближи или даљи пут. Остајући при звучнику - идемо на пут без путовања. 

Млађи џез музичари из Србије готово у колонама одлазе да студирају на један од најбољих музичких колеџа на свету - Berklee College of Music. У Београду су иницирали пројекат „Be Here and There” у намери да окупе публику која воли квалитетан ауторски звук. Пројекат - фестивал је усмерeн ка повезивању не само људи који имају везе са Берклијем као институцијом, већ и оним музичарима и љубитељима музике који желе да се укључе у заједничко стремљење ка бољитку српске музичке сцене. Сваке године, барем два пута, у Београду организују џез концерте са гостима из Сједињених Држава. О томе ће говорити берклијевац, млади али већ препознатљиви трубач, Андрија Гавриловић, који је током празника био у Србији. 

Његов музички колега, Асаф Евен Зур, израелски тенор саксофониста (из Тел Авива) је такође, боравио у Београду крајем децембра и почетком јануара. Андрија и он тренутно живе и свирају у Њујорку. Асаф је, очигледно, човек са више талената - будући да је, као што ћете чути, одлично савладао и српски језик. Са двојицом врсних музичара, разговарала је Ружица Врховац.

Кроз емисију води Бранислав Трајковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар