Да ли је одзвонило токсичним фискалним рачунима?

Већ годинама се у Србији прича о присуству веома штетног бисфенола А у термалном папиру који се углавном користи за фискалне рачуне, али и папирну амбалажу и пластичне посуде.

Контакт са тим папиром директно утиче на наше здравље и зато ће у Србији од 1. јула бити забрањена његова употреба. Колико и како је штетан бисфенол А, које су му алтернативе, и како да се до потпуног избацивања из употребе чувамо од оваквог папира, за РТС је говорила програмска координаторка Алтернативе за безбедније хемикалије АЛХема, Јасминка Ранђеловић.

У наставку, бавимо се и другим стварима. Сервисне информације и наш репортер са подацима о саобраћају помоћи ће многима у организовању дана, а „Културни водич” је ту да предложи које манифестације широм Србије можете да посетите. Ту су и музичке теме којима подсећамо на приче иза песама и рођендане музичара и албума, уз пола сата резервисаних само за нумере из Србије и региона. 

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]