Обрати пажњу!

Како деца „обрађују” велике туге и стресове?

Троје деце коју је отац одвео у Иран, стигла су у Београд пре два дана. После четири године од отмице, деци је омогућено да се врате мајци. Тринаестогодишњи дечак из Старе Пазове, који је у суботу био отет, стигао је кући. Овакви догађаји су веома стресни за целу породицу, а нарочито за децу. Психолог Бојана Шкорц говорила је за РТС шта је важно у даљем поступању и понашању у дететовој околини, зашто не треба нагло „исправљати” последице које мислимо да видимо и ко може у свему томе да помогне.

У наставку и друге теме. У рубрици „Културни водич” предлажемо разне манифестације које можете посетити ових дана, попут Панчевачког џез фестивала који се завршава у суботу увече. Музичке „Временске капсуле” биће две песме којима честитамо рођендан Џонију Мару, а групи Тревис годишњицу признања за најбољи наступ 2000. године. Ту је и пола сата песама само из Србије и региона, новитети са топ листа, Приче о песмама и наш репортер са актуелним градским информацијама.

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]