Обрати пажњу!

Како се провела прва српска експедиција у Борнеу?

Новинар РТС-а Драгослав Гогић био је члан ове екипе која је пошла да истражи Сабах, једну од 13 малезијских држава. Фантастични предели, заштићене, ретке и ендемске врсте флоре и фауне, упознавање са локалним становништвом, физички изазови пењања на високе планине, и још много тога биће преточено у два документарна филма која ће крајем године бити емитована на РТС-у. Упознаћемо вас са неким најзанимљивијим детаљима које је, припремајући документарац, издвојио Драгослав Гогић. Све у циљу да чујемо о животу далеких култура и како они решавају универзална питања човечанства.

У наставку емисије предлажемо културне догађаје, свирке и концерте које можете посетити ових дана, попут „Новосадске јесени” коју организује тамошњи Покрет горана. Слушаћемо песме неколико музичара рођених на данашњи дан и албума који обележавају годишњицу објављивања. Ту је и пола сата песама само из Србије и региона, новитети са топ листа, приче о песмама и наш репортер са актуелним градским информацијама.

Водитељ: Круна Пинтарић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]