Обрати пажњу!

Чему служе грађанска права и слободе? Како се види да их има мање и где то може да нас одведе?

Србија је недавно пала на CIVICUS (глобална алијанса за јачање локалних удружења, грађанских иницијатива и њиховог утицаја) монитор листи - из категорије земаља у којима су основне слободе и грађански простор сужени (рејтинг 64,39) у категорију земаља којима су основне слободе опструиране (рејтинг 60,39). Србија се након овог пада налази на самом врху најугроженијих земаља, заједно са Мађарском и Украјином. Извештавање о осетљивим питањима као што су корупција, демократија и људска права постали су повод за одмазду против новинара и медија који свој посао обављају професионално и независно.
Грађанске иницијативе, Балканска мрежа за развој цивилног друштва и локалне организације у сарадњи са CIVICUS-ом, на конференцији за медије говорили су о плановима да се ово стање промени, као и колико је свестан и активан грађанин важан и јак, и поред свих уцена и проблема које може да трпи.
У наставку емисије и друге теме. Предлажемо културне догађаје, свирке и концерте које можете посетити ових дана, а у тој понуди мислили смо и на оно што занима и децу. Слушаћемо песме Бруса Спрингстина и групе Грин деј, са албума објављених на данашњи дан. Ту је и пола сата песама само из Србије и региона, новитети са топ листа, рубрика „Приче о песмама” и наш репортер са актуелним градским информацијама.

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]