Обрати пажњу!

Који послови су најтраженији у Србији?

Према подацима сајта за посредовање у запошљавању Инфостуд, у првих осам месеци ове године дошло је до поновног пораста расписаних радних места. Тренд који нас прати пар година уназад јесте да су начешће расписиване позиције биле из категорија продаја и трговина, ИТ, администрација, машинство и електротехника.
Са друге стране, послодавцима је најтеже било да дођу до кадрова из области неге лепоте, угоститељства и грађевине. Наш гост биће Милош Турински испред Инфостуда, а причаћемо више о траженим, и пословима за које школујемо кадар а нема их на тржишту рада. Биће речи и о томе како дисбаланс између оног што послодавци траже и оног што људи желе да раде утиче на привреду, на тржиште рада, на одлазак људи из земље, али и о перспективама да се тај јаз умањи.
У наставку емисије предлажемо културне догађаје, свирке и концерте које можете посетити ових дана. Слушаћемо песме неколико музичара рођених на данашњи дан, ту је и пола сата песама само из Србије и региона, новитети са топ листа, приче о песмама и наш репортер са актуелним градским информацијама. 

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]