Обрати пажњу!

Шта се заиста десило и шта је неко заиста рекао, постаје „најскупља“ вест.

Цену за сазнавање истине плаћамо сви ми, крчећи себи пут кроз гомиле лажних вести, тенденциозних поставки, фотомонтажа, манипулацију емоцијама. Ловци на зараду „по клику” претворили су информисање у игру у којој најгласнији и најупорнији добијају утакмицу. Можемо ли се као појединци уопште сналазити у таквом свету и постоје ли тактике препознавања лажних вести?

О томе смо имали прилике недавно да разговарамо са Дејвидом Хејвордом, који је након дуге каријере новинара Би-Би-Сија наставио да се бави дигиталним медијима и стратегијама новинарства у 21. веку. Чућете и шта су о томе говорили и стручњаци из других организација које се баве дигиталним правима и манипулацијом у вестима.

У наставку, и друге теме. Наш „културни водич” послужиће као инспирација да посетите неки од догађаја у Србији, а један од њих је и Сајам туризма који се ових дана одржава у Новом Саду. Присећамо се важних догађаја из света музике, ту су и пола сата музике само из Србије и региона, новитети са топ листа, приче о песмама и наш репортер са актуелним градским информацијама.

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]