Обрати пажњу!

Колико су штетне мини - хидроелектране и колико струје доносе?

Ово је тема о којој не престаје да се говори, са добрим разлогом. Према извештају Агенције за заштиту животне средине Србије, воде имамо довољно али не умемо да је чувамо. Вода је најчистија у брдско-планинским пределима источне и западне Србије, а најлошија у Војводини. Баш у тим пределима са начистијом водом граде се МХЕ, има их више десетина, а планирано је још неколико стотина. Шта се дешава са водом и живим светом у њој након што се река стави у цев, и у којој мери то утиче на околно становништво, разговарали смо са деканом Шумарског факултета у Београду, професором Ратком Ристићем.

У наставку и другачије теме. Наш „културни водич” послужиће као инспирација да посетите неки од догађаја у Србији, а један од њих је и Шести међународни фестивал саксофона у Србији - Belgrade SAXperience, који траје до 5. октобра. Присећамо се важних догађаја из света музике, ту су и пола сата музике само из Србије и региона, новитети са топ листа, приче о песмама и наш репортер са актуелним градским информацијама.

Водитељ Ружица Врховац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]