Обрати пажњу!

Мобилни као играчка – и корисно и испразно, зависи на шта се обраћа пажња.

Паметни телефон је малтене постао дадиља деци, и чест одговор родитеља на немирне, енергичне и клинце који запиткују. Сигурно сте се и сами бар једном запрепастили колико брзо најмлађи савладају употребу апликација и екрана на додир, што само говори у прилог томе да је дечји мозак потенцијално фантастична ствар. Један од стручњака за развој интелигенције код деце, др Ранко Рајовић, говорио је на Викенд медија фестивалу у Ровињу о томе које дигиталне игре су корисне, а које празна забава кроз коју не активирамо мозак. Наша Ружица Врховац причала је са др Рајовићем и о томе како се све може развијати интелигенција у раном животном добу и може ли се и на које начине накнадно „дотеривати” наш мозак.

У наставку вам препоручујемо манифестације које можете да посетите данас, а говорићемо и о јубиларној додели награда „Златни микрофон” за допринос квалитету програма Радио Београда. Присећамо се важних догађаја из света музике, а очекује вас и пола сата „домаћица” - песама из Србије и региона, новитети са светских топ листа, наше редовне рубрике и актуелне приче.

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]