Обрати пажњу!

Да ли је боравак у природи постао скупа забава?

Однедавно се у Србији наплаћује боравак у националним парковима и резерватима природе. Идеја надлежних је била да почетком 2019. сугеришу ценовник по коме ће боравак у заштићеним природним подручјима морати да се плати, а новац од улазница ће бити коришћен за одржавање истих.
Како то у пракси изгледа? Да ли се и колико заиста наплаћује боравак пешака, излетника и аутомобила, која природна добра су скупља, која јефтинија, која и даље бесплатна, и где су фискални рачуни?
Разговарамо са представницима резервата Увац и националног парка Фрушка гора, а такође и са грађанима који су углавном необавештени о овом правилу.
У наставку емисије вам предлажемо Нишки музички фестивал „Нисомнију” као и низ других догађаја које набрајамо у „Културном водичу”. Издвајамо и рубрике „Шта каже мрежа” и „Временска капсула”, која је посвећена америчком музичару Крису Ајзаку.

Водитељ Ружица Врховац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]