Обрати пажњу!

Ауторска права на интернету.

Фондација „Регистар националног интернет домена Србије” (РНИДС) и Правни факултет Универзитета у Београду организовали су јуче стручни скуп „Интернет дијалог”. Ако скинемо филм са торента, напишемо нешто без цитирања извора, поделимо фотографију без потписа и слично, које последице нас чекају? Др Седрик Манара, директор „Гугла” за ауторско право, говорио је о изазовима ауторскоправне заштите на интернету, а о овоме је причао и проф. др Душан В. Поповић, председник Комисије за решавање спорова поводом регистрације назива националних интернет домена Србије.

У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, попут вршачког рок фестивала на језеру, који траје до недеље. У рубрици „Шта каже мрежа” чућете како је један тинејџер из САД направио 40 пута јефтиније бежичне слушалице од оних компаније Епл. Рубрику „Временска капсула” посветићемо певачу Масиму Савићу, рођеном на данашњи дан.

Водитељ: Бранислав Трајковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]