Обрати пажњу!

Да сте сада матурант, да ли бисте одабрали другачији пут?

Ако замислимо да смо се вратили у тинејџерске године, шта бисмо том себи саветовали? Да размисли још једном о факултету, каријери, „грејању столице”, о неком занату? Иако нико не каже да не можемо и касније тадашње одлуке да променимо, лакше је ако себе тестирамо пре избора професије.

Неки као да одувек знају шта им је прави позив, а неки се одлучују на основу талента, неки на основу потенцијалног великог успеха и моћи. Много је и неодлучних. Психолог Центра за професионалну оријентацију Драгана Сотировић у томе помаже људима, па ћемо уз њене савете преиспитати и сопствене одлике, вештине и потенцијале.

У наставку емисије предлажемо свирке, концерте и друге догађаје широм Србије, које можете посетити ових дана. Рубрику „Временска капсула” посветили смо гитаристи и певачу Ју групе Драгутину Драгију Јелићу, који слави 72. рођендан. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]