Обрати пажњу!

Нове психоактивне супстанце појавиле су се у Србији.

Такозване синтетске канабиноиде, иако немају везе са марихуаном, многи пореде са њом говорећи да су више од 100 пута јачи од ње. Владина Комисија за борбу против наркоманије у школама састављена од министара и стручњака у медицини, психијатрији и педагогији предлаже и оштрије казне за дилере. Међутим, да ли је то довољно? Да ли су казне довољан одговор? Када млади из Србије могу да виде приче својих вршњака у Денверу где су псилоцибинске печурке легализоване, или марихуана у бројним другим државама - треба ли и ми да будемо отворенији за њихову радозналост и како да на то адекватно одговоримо? Када је важна подршка породице и околине а када строга рука закона? О томе причамо са Јеленом Јанковић из Комисије Министарства здравља за борбу против дрога и Иваном Врачкић из Секретаријата за омладину и спорт у Нишу која се дуго бави и овом проблематиком.

У наставку предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, а славимо и 66. рођендан мултиинструменталисте и композитора Мајка Олдфилда у рубрици „Временска капсула”. Зашто би требало да обратимо пажњу на наш Вотсап налог, причамо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]