Обрати пажњу!

Гледате ли „Игру престола“?

Или сте међу онима који су на другој страни, где сви заједно преврћете очима на огромну популарност и спомињање ове серије? Како год било, немогуће је ових дана заобићи коментаре о њој - нове епизоде су дуго чекане, а обожаваоци спремни да понуде онлајн критике, похвале и духовите и озбиљне интерпретације свих дешавања око „Игре престола”. Ова серија спада већ у ред оних које су обликовале популарну културу и на којој је сигурно једна генерација одрастала. Спектакуларне епске, драмске, еротске и сцене са специјалним ефектима оно су што привлачи гледаоце; али, кажу, серија је и много више од тога. Како и кад се десило то да је прва епизода осме сезоне била важнија од вести из реалности, зашто је некоме престижно рећи да је не гледа (или да је само читао књиге), и како се устоличила у врх серијског програма, причали смо са новинарима који се баве популарном културом; Милош Лазић и Весна Законовић Арежина (уз помоћ супруга Небојше) појасниће нам стране гледалаца, равнодушних и оних који бојкотују, а преносимо и најзанимљивије детаље ове онлајн битке хејтера и фанова.

У наставку емисије предлажемо свирке, концерте и друге догађаје широм Србије, које можете посетити ових дана. Шта се важно у свету музике догодило на данашњи дан? На пример, родио се „кум соула” Џејмс Браун, а о њему причамо у рубрици „Временска капсула”. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]