Обрати пажњу!

Демографски графикони већ годинама упозоравају Србију, а најновије прогнозе су да ће за 40 година у нашој земљи живети три милиона људи мање него данас.

Прошле године први пут у протеклих 120 година, у Србији је било мање рођене деце него у годинама након Првог и Другог балканског рата, када су и у тешким временима, породице имале више од петоро, некада и десеторо деце. Да ли су подстицаји државе охрабрење за будуће родитеље, па чак и оне који су се већ остварили у тој улози? Да ли је бити мајка жеља или обавеза?

У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, али скрећемо пажњу и на београдски Сајам развоја каријере за младе. Рубрика „Временска капсула” посвећена је важним датумима у рокенрол историји, а о научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Милена Милићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]