Широм затворених очију – Поглед из свемирског брода

Поглед из свемирског брода је емисија која се бави научном фантастиком, хорором и фaнтазијoм - у књижевности, филму, музици, стрипу, компјутерским играма, као и у свим осталим њиховим појавним облицима.

Др Дејан Ајдачић је најавио један пројекат који би требао да помогне видљивости српске фантастике - прављењу Енциклопедије српске фантастике на интернету! 

Београдски фанови научне фантастике, из удружења „Sci&Fi”, припремили су и четврти број збирке прича из целе бивше Југославије! О пројекту „Регија фантастика 4” говоре Светислав Филиповић и Тихомир Јовановић, али ћемо чути и госта из Македоније Милета Костова о томе шта се на њиховој сцени дешава.

Фанови Харија Потера у Новом Саду су се организовали да би се бавили - квидичом! О овом чаробњачком спорту говори Марко Радовановић, из, за сада, првог и јединог домаћег квидич клуба.

На недавно одржаној 5. по реду београдској Потерманији, била је одржана и трибина о филму „Фантастичне звери 2” на којој се овај филм сецирао „уздуж и попреко”. Како је то, бар делимично, изгледало чућете од Исидоре Власак, Христине Матић и Владимира Матића Куриљева.

Београдско удружење фанова фантастике „Лазар Комарчић” и у априлу има свој програм трибина који се одржава у Дому омладине. О њему сазнајемо од Андреја Ћирића.

Водитељ: Владимир Тодоровић

број коментара 0 Пошаљи коментар