Обрати пажњу!

Брига о околини на хајдучки начин - кад институције не дођу по пријави да се негде недозвољено баца смеће, шта да грађани раде?

Неки престану да се питају и одлуче да ствар преузму у своје руке. И то буквално, покупе смеће и пошаљу га кривцима - поштом! То је случај Ане Пејић из Руме, која је госпођи са Врачара на кућну адресу вратила сто километара далеко бачено смеће. До ње је дошла преко рачуна за струју, а до починилаца се може и чамцем. О томе нам прича хип хоп певач Игор Лазић познатији као Niggor, који је са својим друговима чамцем вратио цео један фрижидер онима који су га ту на његове очи и избацили. Да ли ово значи да кад инспекције заћуте, грађани чисте туђе загађење? О различитим односима према околини, као и о различитим неформалним и бржим решењима за лоше поступке загађивача, причамо у првом сату емисије.

У наставку емисије предлажемо културне догађаје које можете посетити ових дана, а биће прилике и да добијете улазнице за филмове на 66. Мартовском фестивалу документарног и краткометражног филма у Дому омладине Београда. Рубрику „Временска капсула” посвећујемо албуму „Истина” групе Рибља Чорба, објављеном пре тачно 34 године. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Аутор и водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]