Обрати пажњу!

Који и какви филмови су – поучни?

Да ли то може само документарни филм, онај који је базиран на истинитим догађајима, или нас нечему могу научити и романтичне комедије и питке холивудске лимунаде? Тиме се у циклусу „поучни биоскоп” у Културном центру „Барака” бави Црни Зуб, односно Душан Којић Која, фронтмен групе Disciplin A Kitschme. Са њим смо разговарали о томе да ли је оно што мислимо да је поука у филму применљиво и на реалност. Сценаристкиња, писац и новинарка Ана Вучковић говориће о различитим функцијама филма и како у смислу „поучности” оцењивати кинематографију. Чућемо и шта о томе кажете ви, али и посетиоци „Поучног биоскопа”.

У наставку емисије предлажемо културне догађаје које можете посетити ових дана, биће прилике и да добијете улазнице за представу „Грађанин Хармс” Путујућег позоришта Набод. Рубрику „Временска капсула” посвећујемо фронтмену групе „Аеросмит” Стивену Тајлеру, који данас прославља 71. рођендан. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]