Обрати пажњу!

Амбиција без муниције – да ли превише самопоуздања све више прекрива премало знања?

Амбиција је последње уточиште неуспеху, писао је Оскар Вајлд. Само танка црта дели уображеност од самосвести. Уображеност је разорна, а претерана амбиција може имати исте последице. Исто тако, интелигенција без амбиције је попут птице без крила. Али, ко нема крила, лактовима се служи да полети.
У првом сату причамо о томе где се виђа самопоуздање без покрића и како да се томе супротставимо. Такође, говоримо и о другом краку неразумевања својих способности, а то је мањак вере у себе и тињајућа брига да не заслужујемо неку позицију коју смо стекли.

У наставку емисије причаћемо о легендарном продуценту, музичару и глумцу који је рођен на данашњи датум 1933. године - Квинси Џонс, а „ново рођење” он је дао популарној музици која не би била иста без хит албума Мајкла Џексона, Принса, Френка Синатре, Реја Чарлса и других. Предлажемо и културне догађаје које можете посетити ових дана, а најављујемо и рекреативне трке за фирме широм Србије, које желе спортом да ублаже стрес и последице дугог седења. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.  

Водитељ: Бранислав Трајковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]