Обрати пажњу!

Одлазак људи из Србије није нова ствар.

Не треба миграције спречавати, али свака држава треба да учини све што може, да би била добро место за живот. Стварност је наравно другачија, а о њој су на недавно одржаној трибини у Дому омладине Београда говорили млади људи из Србије, различитих образовања и струка.
Где видите себе у следећих пет година? Да ли је могуће зауставити процес одласка младих из земље? Да ли држава и друштво довољно увиђају разлоге због којих млади одлазе? Које су последице миграција из Србије? Какав је однос медија према феномену одласка младих људи? Учесници трибине: Стефан Веселиновић, репортер и новинар Би Би Си-ја на српском језику, Марко Мирановић, политиколог и новинар и Катарина Матић, учесник и организатор великог броја дебатних турнира у земљи и иностранству, активиста у многобројним организацијама и удружењима који се баве проблемима младих.

У наставку емисије причаћемо глумици и певачици Лајзи Минели, која је рођена на данашњи датум 1946. године у породици пуној уметника, 6 генерација уназад. Предлажемо и културне догађаје које можете посетити ових дана, попут Гитар Арт фестивала који почиње данас и траје до 17. марта. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.  

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]