Обрати пажњу!

Велики народни кувар против Инстаграм рецепата.

Инстаграм и инстант - то су две магичне речи у кулинарству почетка 21. века. Ко још има времена да припрема оброке неколико сати, маринира од прекјуче, на 100 степени лагано крчка у рерни? На ред су стигли кувари и куварице који не праве савршено, али праве брзо, једноставно, а опет довољно егзотично и шаролико да пожелите и да пробате а и сами направите оно што су објавили на својој страници. Кување није баук, поручују блогери који са другима деле своје идеје за једноставне, занимљиве, здраве и брзе оброке. Да ли је дошао крај очекивању да стојимо сатима уз шпорет да бисмо направили ваљан оброк? Какви су то модернизовани и „убрзани” оброци, прича нам куварица иза блога „Хроно кухиња” Ана Ћубела, а о оној старој школи кулинарства послушаћемо неке старинске или компликоване рецепте, да проценимо драж и једног и другог.

У наставку емисије још неколико тема. На данашњи датум 1948. године рођен је Еди Грант, заувек познат Београђанима због песме посвећене престоници, ватреном навијању за Партизан, али и по певању у песми „Амстердам” Рибље Чорбе. Ипак је важније што је овај гитариста и текстописац учествовао у борби против апартхејда, па му посвећујемо рубрику „Временска капсула”. Предлажемо и културне догађаје које можете посетити до краја дана и сутра, попут Међународног сајма књига и и изложба „Арт Експо” у Новом Саду. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Милена Милићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]