Обрати пажњу!

Међународни филмски фестивал, ФЕСТ, 3. марта завршава десетодневни програм пројекције нових светских филмова.

У једном тренутку се поклопио са гламурознијим прегледом најбољих филмова из прошле године, доделом Оскара. Ипак, и на премијерама у Србији публика се додатно сређује и облачи свечаније. Зашто то радимо, када ћемо бар два сата сви седети у замраченој сали, гледајући у истом правцу, ка филмском платну? Испитали смо посетиоце ФЕСТ-а о њиховим доживљајима ових окупљања, где се приказују филмови, али и ми желимо да се прикажемо.
У наставку емисије још неколико тема. Пре 4 године у Бечу је преминуо један од „дечака новог таласа”, Влада Дивљан. Он је међу најзначајнијим композиторима и музичарима на простору бивше Југославије с краја 20. века и посвећујемо му нашу „Временску капсулу”. Предлажемо и културне догађаје које можете посетити до краја дана и сутра, а више детаља слушаћете и о Европском првенству млађих сениора у рвању, у новосадском „Спенсу”. О све већем броју робота у разним гранама индустрије, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]