Правац 202

Наш правац је био салон вина Wine Mart, одржан за викенд у Београду а посетили смо га да бисмо сазнали и пренели вам многе занимљивости.

Упознали смо Вука Вулетића, домаћина салона, који ће се у марту такмичити за титулу најбољег сомелијера на планети. Вук нам је објаснио шта све ради сомелијер и како се то уопште постаје, шта уствари подразумева десгустација вина и зашто она лаицима делује као нека тајанствена вештина а специјално за Београд 202 пристао је да, уз озбиљан израз лица саслуша и како се ми то сналазимо у улози дегустатора вина? Открићемо вам и неке необичне ароме за које нисте ни слутили да им је место у вину, као што су петролеј, кокице али и тзв. покисло куче, мачји урин или бакин ормар. Сазнали смо и зашто једног енглеског џина не би било без Пештерске висоравни. Одговор вероватно можете да наслутите ако се сетите шта још долази са Пештери осим квалитетног сира и кајмака, расте на 1500 метара надморске висине и по томе је џин и добио име?

Слано, слатко, горко, кисело - шта највише волите? Пре него што се препустимо укусима и чулима питамо вас - да ли сте знали да у оквиру чула укуса постоји и пети укус?

Водитељ: Ивана Весић

број коментара 0 Пошаљи коментар