Обрати пажњу!

Србија међ' органским шљивама - колико смо спремни и колико овде има будућности у органском узгоју?

Стручњаци у области пољопривреде, и страни и домаћи, хвале Србију када је реч о природним одликама које погодују органском узгоју. Ипак, тек који проценат обрадивих и плодних површина је опредељено за овај начин гајења биљака. Колико можемо бити сигурни да је органска производња заиста таква - органска? Постоје ли административне препреке и компликације код започињања органског узгоја или је проблем у нечему другом? Како се врши провера квалитета, како почети органски узгој за своје потребе и за продају, које су предности а какве шансе на иностраном тржишту, за Двестадвојку говорили су стручњак у области органског узгоја др Александар Ивковић и Зоран Ристановић из Чачка, који је своје органско пољопривредно домаћинство отворио за оне који желе да науче да и сами производе здраву храну.

У наставку емисије још неколико тема. На данашњи датум 1951. године рођен је певач и текстописац Стив Харли, најпознатији као вођа групе „Cockney Rebel”. Овом музичару посвећујемо рубрику „Временска капсула”. Предлажемо и културне догађаје које можете посетити до краја дана и сутра, а причамо и о конкурсу за наступе на Фестивалу уличних свирача у подграђу Петроварадинске тврђаве. О вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]