Визија

У Народном позоришту у Београду, недавно је одржан састанак представника институција културе, које у свом саставу имају професионалне играчке ансамбле, на коме је разматрана иницијатива за доношење законских решења у циљу унапређења рада установа културе у области уметничке игре.

О овој теме је Соња Тодоровић Шегрт разговарала са Дејаном Савићем, управником Народног позоришта у Београду, и балетским играчима Смиљаном Стокић и Милошем Дујаковићем, са нагласком на статусу и перспективи младих професионалних играча у Србији.
На недавно завршеном Међународном фестивалу монодраме и пантомиме, Душица Новаковић награђена је као најбоља млада глумица, за улогу трагичне краљице Драге, на текст Зорице Симовић. Тим поводом је са овом глумицом Позоришта на Теразијама разговарала Соња Тодоровић Шегрт.

У галерији Центра за графику и визуелна истраживања отворена је изложба Габриеле Николић „Утисак отиска", којом се испитује позиција уметника у улози мајстора штампе, али и је и прилика да се сагледа савремена канадска уметничка сцена, о чему са Габриелом Николић разговара Јована Зец.

Олга Токарчук, овогодишња лауреаткиња Букерове награде, заштитни је знак савремене пољске књижевности. У издању Паидеје и Службеног гласника, Светлана Младеновић чита и препоручује „Књиге Јаковљеве”, својеврсно путовање списатељице преко седам граница, пет језика и кроз три религије.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Визија Визија

Аутор:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]