Широм затворених очију

Да ли смо склони коцкању?

Постоји много литературе и филмова на тему коцкања, али зар свако од нас не познаје бар неког коцкара?

Коцкање је феномен који се сусреће у различитим облицима у готово свим културама и можемо рећи да су се облици коцкања мењали и умножавали кроз време. О коцкању постоје бројне изреке, митови и легенде. Различите религије и културе имају о томе различите ставове.

Али, нас највише заниме садашњи тренутак. А ту постоји прилична конфузија о томе шта је уопште коцкање? И какве везе има са лутријом, клађењем или играма на срећу? Да ли и поменуте радње изазивају зависност, и колико? Како закон гледа на то, колико су игре на срећу опасне у млађем одраслом добу, односно адолесценцији? Шта је спортско клађење и зашто је толико популарно? Истраживања показују да је више од половине ученика средњих школа играло неку игру на срећу, иако закон забрањује коцкање малолетницима. Забрињавајући је податак да је готово две трећине ученика изјавило да познаје неку особу која има проблем са коцкањем, а поједини ученици сматрају да су и сами у проблему. Какве едукације постоје на ту тему? Колико на распрострањеност играња игара на срећу утиче број места и доступност таквих локација, али и само друштво и економска ситуација?

Ово су самo неке од тема о којима ћемо говорити. А поменућемо и бројне познате личности којe су билe коцкари, популарне романе и филмове. Истините догађаје који ће затражити свачију пажњу.

Какав је ваш о став или искуство о коцкању? 0640202200 по цени уобичајене поруке. А ту су и друштвене мреже и мејл program202@gmail.com.

Са вама, Петар Протић.

број коментара 0 Пошаљи коментар