Повишен тон

Последњих година број оболелих од меланома у Србији расте по стопи од 25 одсто.

Број дијагностикованих случајева свих облика рака коже је у порасту, међутим, у званичној статистици је још увек мање немеланомских карцинома коже него што је стваран број, због мањег пријављивања. Свест о опасности а и симптомима рака коже је још увек на ниском нивоу па је мало раног откривања које највише доприноси успешности лечења. Све су ово разлози што ће и ове године бити организовани бесплатни прегледи становника у оквиру кампање „Еуромеланом” 21. маја.

О кампањи, о томе како да препознамо промене на младежима, о ризицима у вези са коришћењем соларијума и дуго најављиваној забрани коришћења за особе млађе од 18 година разговарамо са Лидијом Кандолф Секуловић, националном координаторком кампање Еуромеланома и доц. др Душаном Шкиљевићем из Клинике за дерматовенерологију Клиничког центра Србије.

У другом сату емисије Гласник нам се јавља из Прокупља са филмског фестивала ПроФиФест. Рубриком „Датум, време, место" честитамо рођендан глумцу Небојши Дугалићу.

Емисију уређује и води Ивана Весић. 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Повишен тон Повишен тон

Аутор:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]