Ars, Artifex

Награда „Женско перо” Мири Поповић, почиње „Тргни се! Поезија”, као и 57. БАП.

Мира Поповић, списатељица, новинарка и преводитељица, дугогодишња је дописница домаћих медија из Француске, да би се од 2008. године у потпуности посветила књижевном стваралаштву и превођењу са француског на српски језик. Ауторица је књига прича „Београд Париз”, „Друштво одбачених јунака”, а „Хармонија” јој је била у најужем избору за Андрићеву награду. Приче су јој преведене на француски и енглески језик. За збирку прича „Буђење” добитница је овогодишње награде „Женско перо”, и награда ће јој бити уручена 23. маја.
Данас почиње 12. Београдски фестивал поезије и књиге ТРГНИ СЕ! ПОЕЗИЈА! а обухвата поетске догађаје у Београду, Новом Саду, Чачку и Крагујевцу. О месту поезије и младих песника данас, афирмацији нових песника, објављивању првих књига и значају фестивала за настанак нове поезије, Лана Николић разговара са директором манифестације, Дејаном Матићем.
Фестивал Београдских Аматерских Позоришта, популарни БАП, одржава се већ 57 година. Трајаће од 21. до 25. јуна, у Дому културе Студентски град, а о програму и осталим детаљима, за данашњу емисију говори редитељ Владимир Путник, селектор овогодишњег фестивалског издања.

Водитељ: мр Љубица Крминац 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ars, Artifex Ars, Artifex

Аутор:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]