Широм затворених очију

Гост: Миња Субота

Миња Субота дипломирао је електротехнику, а активно се бави и компоновањем, певањем и фотографијом. Био је аутор и водитељ дуготрајне дечје серије „Музички тобоган" и великог броја других серија.

Као композитор, написао је многе композиције забавне музике и шансона, које су извођене на разним фестивалима - „Хомо, хомини", „Чувар парка", „Буди добар према њој", „Чекај ме", „Док те љубим", „У једном дану", „Плава музика", итд. У композиторском опусу за децу, компоновао је на стихове наших најистакнутијих песника песме, које се данас певају у предшколским установама и школама и постале су део дечје музичке литературе, а генерације су одрастале уз њих. Између осталих то су песме: „Деца су украс света", „Ишли смо у Африку", „Рекао сам брези и тополи", „Телефонијада", „Поврћијада", „Коло", „Разболе се лисица", итд.

Као вокални солиста снимио велики број плоча у Југославији и Русији.

Написао је књигу „Како смо забављали Тита".

У сасвим отвореном раговору са Тањом Гајовић говориће о својој каријери, успесима и неуспесима. Сазнаћемо и шта данас ради и да ли спрема нешто ново. Имаћемо прилике да преслушамо и његове шансоне са почетка каријере.

Aутор и водитељ: Тања Гајовић

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 16. мај 2018, 02:40) - Dragan [нерегистровани]

pitanje

Sta gospodin Subota misli o San Remu???

(среда, 16. мај 2018, 00:44) - Dragan [нерегистровани]

pohvala

Dragi Minja uzivao sam u toboganu kada sam bio klinac. Puno pozdrava i dobro zdravlje...,