Визија

Архитектура и комуникација

Данас почиње 13. Београдска Интернационална Недеља Архитектуре (БИНА) посвећена комуникацијама у архитектури.

Кроз бројне програме који тематизују животне просторе данас јавност ће моћи да се упозна и са мишљењем стручне јавности из области архитектуре, грађевинарства и урбанизма. Традиционалне тематске шетње осмишљене су као нетипичне туристичке шетње у оквиру којих се грађани превасходно упознају са архитектуром, споменицима и баштином главног града, али истовремено упознају и неке скривеније градске приче уз помоћ стручних водича. У оквиру програма БИНЕ одвијају се и два пројекта Европске Уније подржана кроз програм Креативна Европа кроз радионице и мале урбане интервенције. То су: „Будућност архитектуре” кроз радионицу интернационалног карактера и интердисциплинарног приступа. Као и „Градови дељења” - европска културна платформа која преиспитује савремене урбане изазове европских градова.

Женско архитектонско друштво ће у сарадњи са Музејом примењене уметности у оквиру БИНЕ организовати изложбе интернационалног типа тематизујући углавном женско стваралаштво у архитектури и дизајну. А посебну пажњу привлачи изложба посвећена познатом југословенском архитекти Ивану Антићу у галерији Радио телевизије Србије, аутора Дијане Милашиновић Марић и Игора Марића. О чему сазнајемо од Јоване Зец, која је разговарала са архитектама Јеленом Војводић и Миленом Зиндовић, организаторкама БИНЕ.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Визија Визија

Аутор:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]