Широм затворених очију

У праскозорје белог блуза 1967. године је од чланова блуз групе Џона Мејела основан Fleetwood Mac, свакако комерцијално најуспешнији експонент британског белог блуза.

Предвођени гитаристом Питером Грином, који је у групи Џона Мејела заменио Ерика Клептона, по многима подједнако успешно, прва два албума је посветио блузу пре него што је почео да убацује своје композиције, које су убрзо постале светски хитови: Albatross, Black Magic Woman, Green Manalishi i druge. Грин 1970. године доживљава персоналну кризу и напушта групу, која са новим члановима прелази на много комерцијалнији приступ, што их и данас чини једном од најуспешнијих група свих времена.

У ноћашњој емисији слушаћемо музику Питера Грина са Fleetwood Mac, кao и групe Cream, Savoy Brown, Chicken Shack, Ten Years After, Stone The Crows, Groundhogs и Taste.

У свет филмских музичких прича воде вас Роберт Немечек и Тања Гајовић.

Организатор: Милош Георгијевић 

Придружите нам се и ви. Број телефона на који можете упутити поруку је 064 0202 200, а мејл можете послати на program202@gmail.com или нам се придружите на фејсбуку или твитеру.

број коментара 0 Пошаљи коментар