Ars, Artifex

„Осама - касаба у Њујорку” у режији Дарка Бајића у Звездара театру, интервју са Борисом Митићем повоодом премијере његовог филма „Слатко од ништа” и позоришна критика нових представа

Представа „Осама - касаба у Њујорку” премијерно ће бити изведена сутра у Звездара театру. Kомад је рађен према роману Владимира Kецмановића, у драматизацији Kосте Пешевског и Дарка Бајића, који потписује и режију. „Дошли смо до нечега што био могло да личи на једну античку драму, али заправо највише личи на једну југословенску драму. Све оно што смо негде проживели и од чега још увек имамо последице.”, речи су Дарка Бајића.
Данас је новинарима премијерно приказан докуемнтарац Бориса Митића „Слатко од ништа”, који ће 7. маја отворити Белдокс. Овај дугометражни докуметарни филм приказан је до сада на бројним светским фестивалима, попут оног у Локарну или у Сарајеву. У емисији ћете чути разговор са Борисом Митићем.
Две најновије позоришне премијере, једну у Српском народном позоришту у Новом Саду, а другу у београдском Атељеу 212, представиће Александра Гловацки. Реч је о новосадско-осијечкој копродукцији „Прави запад”, коју је по тексту Сема Шепарда режирао Дмитри Удовички, и комедији „Ноћна стража” Федора Шилија у режији Бориса Лијешевића.
Kроз емисију води Јелена Kнежевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ars, Artifex Ars, Artifex

Аутор:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]