Повишен тон

Пракса брисања, гребања и прелепљивања рокова трајања производа коју спроводе трговци и произвођачи све је уобичајенија.

Није реткост ни да бајате производе препакују и стављају међу свеже како не бисмо приметили шта купујемо, а многи потрошачи вероватно и не обрате пажњу на рок трајања јер сматрају да је самим тим што је у радњи и на полици производ још увек за употребу.

Таква претпоставка је логична али неретко нетачна. Зашто је могуће да се овако нешто дешава, да ли инспекције могу, шта могу и да ли нешто предузимају, а шта и колико могу потрошачи, за Повишен тон говоре Ненад Вујовић, помоћник министра задужен за пољопривредну инспекцију и Петар Богосављевић, председник Покрета за заштиту потрошача.

Фестивал руске салате биће одржан у суботу у Панчеву. Како је замишљена манифестација посвећена највернијем пратиоцу свих празника у Србији сазнаћете у другом сату емисије.
15. фебруара 1961. године догодило се потпуно помрачење Сунца, а захваљујући том догађају тадашња Телевизија Београд је стекла светску славу. Како је са Јастрепца обављен пренос помрачења Сунца који је пратило 16 европских мрежа сазнаћете у данашњем издању рубрике „Датум, време, место".

Уредник и водитељ: Ивана Весић

број коментара 0 пошаљи коментар
Повишен тон Повишен тон

Аутор:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]