Ars, Artifex

Доносимо извештај са 64. доделе НИН-ове награде која је данас у 12 сати додељена у просторијама тог недељника.

Подсећамо, у трци за роман године били су "Сродници" Јовице Аћина, "Горгоне" Мире Оташевић, "Лузитанија" Дејана Атанацковића, "Данас је среда" Давида Албахарија и "Сребрна магла пада" Срђана Срдића. О томе како је гласао жири у саставу Тамара Крстић, Јасмина Врбавац, Зоран Пауновић, Михајло Пантић и Божо Копривица, информисаће нас Светлана Младеновић која је уживо пратила конференцију за медије.

А Марина Зец пратила је доделу награде "Лазар Трифуновић" за ликовну критику и теоријско разматрање савремене ликовне и визуелне уметности. Овогодишњи лаурети су др Драгана Ковачић и др Ана Богдановић којима је признање уручено јуче у Културном центру Београда.

Соња Тодорoвић Шегрт извештава о томе како је протекла додела награде "Небојша Поповић" за допринос промоцији и критичком промишљању филмске уметности и културе. Она је, једногласном одлуком жирија, припалa професору Владимиру Влади Петрићу.

Кроз емисију води Јелена Кнежевић.

број коментара 0 пошаљи коментар
Ars, Artifex Ars, Artifex

Аутор:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]