Устанак

Први дан викенда, који најављује новогодишњу ноћ по Јулијанском календару, проведите опуштајући се уз важне информације, приче о занимљивим људима и одличну музику.

Почетак године дошао је уз више сунца него снега, али будући да су падавине најављене за овај викенд, посебну пажњу посветићемо прогнози, биопрогнози и стању на путевима.

Позивамо вас да уз шољицу чаја или кафе листате са нама домаћу штампу и слушате о актуелностима вредним пажње.

Спортске информације са најновијим резултатима и новостима у вези са домаћим и иностраним клубовима и спортистима, припрема мр Биљана Шујдовић.

У сваком сату ту су и најновије вести, сервисне информације, подсећање на курс динара и низ рубрика.

Бранислав Јанковић, новинар и књижевник из Ниша, саговорник је Дејана Грујића овога јутра. Говори о својим делима као један од најчитанијих писаца у српским библиотекама.

Да би почетак дана био још лепши, насмејаћемо вас уз рубрику „Добро јутро" Дарка Коцјана и Виц на блиц.

Емитујемо и „Перино перо" - рубрику у којој се подсећамо бритких афоризама и досетки које је објављивао Петар Лазић, наш колега новинар, писац и сатиричар. Приредио Срђан Стојиљковић.

Откривамо и где се и шта свира ове суботе. Избор концертних активности планираних за вечерас, припрема Влада Тодоровић.

Ко и зашто највише притиска пензионере, када ће пелет да поскупи и шта нас чека на „оном свету", сазнаћете од Драгутина Роквића у сатиричној рубрици „Квака".

Време је назеба и кашља. Многи ће одмах посегнути за препаратима и сирупима којих у апотекама има у изобиљу. Међутим, већина њих је скупа и многима недоступна. Чак и ако новац није проблем, зашто не пробати нешто чиме су се још наше баке бориле против прехлада и болесног грла. Савете ћете чути од Весне Парезановић Алексић у рубрици „Да си жив и здрав".

Позивамо вас да са нама поделите нешто што сматрате важним или занимљивим - телефоном 011-3249-202, или нам пошаљите СМС на број 064-0202-200 (по цени обичне поруке). Ту је и мејл program202@gmail.com а ту су и друштвене мреже - Твитер (@ustanak202) и Фејсбук (Radio Beograd 202).

Водитељка: Круна Пинтарић
Уредник емисије: Дејан Грујић

број коментара 0 пошаљи коментар