Ars, Artifex

Децембарски салон у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић годишња је ревија радова чланова УЛУС-а и УЛУПУДС-а, коју одликује богатство стилова, техника, мотива, формата... О најзанимљивијим детаљима овогодишњег избора Лани Николић говори кустоскиња Оливера Вукотић.

Чућемо и Зденку Валент Белић, уредницу часописа за књижевност ''Нови живот'' и књижевну преводитељицу, која је иницирала преписку између словачких писаца и писаца СХБХЦГ говорног подручја, што је затим објавила у књизи ''Имигранти у Вавилонској кули'', представљеној јуче у Заводу за културу Војводине, у Новом Саду.

Дечији хор "Распевано свратиште", који окупља децу укључену у живот и рад на улици, одржаће у суботу новогодишњи концерт у Народном позоришту. На репертоару су познате дечије песме, музика из цртаних филмова, популарне рок и поп нумере, као и две оригиналне песме настале за хор, а као гости ће наступити и познати дечији хор "Хориславци", оперска певачица Наташа Тасић Кнежевић и београдски састав "Хоркестар". Овај дечји хор постоји од 2016. године, а настао је као иницијатива музичке педагошкиње Маје Ћурчић из удружења Арт Апарат, која ће нас све заједно позвати на новогодишњи концерт ''Распеваног свратишта''. Почетак је у 11 сати пре подне, сцена Раша Плаовић Народног позоришта, а улаз је слободан.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

број коментара 0 пошаљи коментар
Ars, Artifex Ars, Artifex

Аутор:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]