Ars, Artifex

Владан Срдић се јавности представио пре 20 година, као апсолвент Факултета примењених уметности у Београду, као аутор плаката за представу ‘’Лари Томпсон, трагедија једне младости’’, у Звездара театру, за шта добија најзначанију награду за дизајн у Југославији – Грифон.

Данас, две деценије касније, иза себе има небројено награда и радова, у најпознатијим кампањама у земљи и иностранству. У Музеју примењене уметности у Београду је отворена ретроспективна изложба Владана Срдића ''You Are What You See'', повод да Дејана Јочовић за данашњу емисију разговара са аутором.

У Књажевско-српском театру у Крагујевцу до недеље, 15. октобра, одржава се 12. Међународни позоришни фестивал Јоакиминтерфест: Срећа прати храбре, са чијим ће нас програмом упознати Соња Тодоровић Шегрт.
Светлана Младеновић представља књигу ‘'Угризи живот'', најновију прозу Радмиле Лазић, једне од најзначајнијих српских песникиња, која је заступљена у многим домаћим и страним антологијама. 

Кроз емисију води Љубица Крминац.

број коментара 0 пошаљи коментар
Ars, Artifex Ars, Artifex

Аутор:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]