Визија

Clio-ва критичка издања и јубилеј

Ове године се навршава 20 година присуства едиције ‘'Мултимедиа'' издавачке куће ''Clio'' која успева да одржава традицију постављања питања и aктивно се бави ширењем медијске писмености и културе, тако што једнако комуницира са стручном и широм јавности; једина у Србији и региону систематски објављује наслове везане за теорију медија и медијску политику. А поменута едиција је, недавно, на 23. Mеђународном салону књига у Новом Саду, добила и Повељу Новосадског сајма за двадесетогодишњицу успешних активности.
''Clio'' поводом јубилеја, у 10 градова у Србији организује трибине на више тема везаних за медије и новинарство. Серија разговора под називом Медији и Нови оптимизам требало би да отвори јавну дебату о друштвеном статусу и утицају савремених медија, медијској култури, професионалном положају новинара. Због чега ове теме све више добијају на актуелности, како покренути конструктивне дијалоге и критички приступити проблему, сазнајемо у разговору са Зораном Хамовићем, директором и главним уредником куће ''Clio''.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

број коментара 0 пошаљи коментар
Визија Визија

Аутор:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]