Чекајући ветар

Еколошки магазин

Храна будућности је скоро иста као храна из прошлости, само много скупља. Једну трећину од онога што купимо и спремимо - на крају бацимо, што и није нека штета кад помислиш да се адитиви не броје у десетинама, него у хиљадама. Истовремено, Уједињене нације траже начин да остваре план по коме до 2050. више неће бити гладних у свету! И ето изазова средине XXИ века: да гладни почну да једу, а да сити престану да се хране ђубретом пуним отрова. Е, баш што рече Кристина у " Маратонцима" - она за тон филм, а ја за глобални развој.

Када је постала гласна, легитимна жеља грађана Бора да дишу чистији ваздух, проглашена је политичком. А нико не спори загађење... ни прекорачење загађења. Чућете Ирену Живковић, председницу Удружења Избор постоји.

Зашто је свет у коме живимо неодржив, шта једну заједницу чини одрживом и како би она требало да изгледа, а примера има и код нас и у свету - гост емисије је Петар Шумски.

У Србији је основана прва енергетска задруга, у чему је велику подршку пружила Зелена енергетска задруга из Хрватске. Како овакве задруге функционишу и због чега су добре за локалне заједнице, говори Луција Нађ.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]