Чекајући ветар

Еколошки магазин

Обележен је још један Светски дан заштите озонског омотача. Као један од његових великих непријатеља - фреон је одбачен, па нови уређаји за грејање и хлађење садрже природна расхладна средства која не загађују, али су запаљива. Србија још нема сертификоване сервисере уређаја нове генерације, али спроведене су прве обуке. Зашто је ово кашњење проблем и шта треба да знамо о пропану, уколико купујемо климу или фрижидер?

У Скупштини Србије одржано је јавно слушање о стању вода. Најбоље је тамо где има најмање људског утицаја; потребна нам је економска цена воде, боља канализациона мрежа, пречистачи отпадних вода и - хвала Дунаву што је у стању толико тога да однесе. А морало би другачије и боље.

У Београду је одржан протест у организацији Покрета Одбранимо реке Старе планине. Више од хиљаду присутних још једном је рекло НЕ изградњи деривационих мини хидроелектрана.

Природњачки музеј у Београду, организовао је, осамнаест пут у Србији, Ноћ слепих мишева. Ако и даље имате предрасуде у вези са овим животињама, помислите да не може да вас угризе толико комараца колико они могу да их поједу.

Реновирани Трг Републике на кратко се зазеленео, у акцији у којој су грађани доносили биљке од куће, са веома јасном поруком.

Аутор и водитељ: Александра Вукићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]