Чекајући ветар

Еколошки магазин

Чувене речи о малом кораку за човека, а великом за човечанство, Нил Армстронг је рекао спонтано, тога није било у сценарију. После историјске шетње по Месецу, испричао је то Бошку Чолаку Антићу, симултаном преводиоцу, добитнику награде Радио Београда за пренос првог искрцавања људи на овај природни Земљин сателит. У Галерији Природњачког музеја отворена је изложба "Пут на Месец", аутора Милоша Јовића.

Од десет кромпира - поједу се два и по, односно чак 75 одсто заврши као отпад. Једемо превише, спремамо још више, а бацамо највише. За то време, девет милона људи умире од глади. WWF Adria, уз помоћ Организације Гастрономади, покренула је пројекат Хотел/Kitchen, који се реализује у хотелима Courtyard by Marriott City Center у Београду и Esplanada у Загребу, са циљем да се у њима смањи количина отпада од хране и да буду пример и другима.

Покрет Одбранимо шуме Фрушке горе позива грађане да за своју породицу и потомке откупе дрвеће у шумама Националног парка. Већ има заинтересованих, а чека се реакција менаџмента на ову акцију алармирања јавности због прекомерне сече дрвећа.

Гост емисије је др Мирослав Демајо, биолог. Разговараћемо о традиционалном природњачком кампу у Темској, на Старој планини, о друштвеном активизму и еколошкој прошлости Србије.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.   

број коментара 0 Пошаљи коментар
Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]