Културни кругови

Дневни магазин културе Радио Београда 2

У емисији Културни кругови говоримо о изложби „Куда идемо и колико ће то путовање да траје?" која је отворена у Салону Музеја савремене уметности Београд у Париској улици. Кустос изложбе је Томас Елсен, директор Nove galerije Höhmannhaus из немачког Аугсбурга са којом МСУБ већ интензивно сарађује, а поставка представља фотографе и видео-уметнике који у својим радовима преиспитују природу и процес глобализације кроз промену визуре града, урбаног, али и унутар нација и личних живота.

Звуком путујемо и у Истру јер је у току 66. Пулски филмски фестивал, а када је реч о покретним сликама, говорићемо и о америчко-британској телевизијској серијској драми „Чернобиљ", која руши многе рекорде гледаности, а недавно је, на основу гласова 130.000 гледалаца, доспела на прво место IMDB-ове листе најбоље оцењених филмова и серија свих времена.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]