Пут свиле

Ница

 У близини луке, у троуглу земље између мора, брда и Булевара Жан Жоре, лежи стари део Нице, насељен још од 14. века. Пажљиво реконструисана и умивена, са мрежом узаних уличица, стара Ница је фасцинантно место за скитање. Ту „делатност" је, на пример, обожавао Пабло Пикасо.

Петоспратне зграде осликане су свим бојама југа - бледожутом, ружичастом, сеновитим окером. Деликатно им контрастирају окапнице на дрвеним прозорима: зелене, бледоплаве или беле. Метални балкони су тек толики да на њих може да се смести неколико саксија са геранијумима или растињем које се опрезно пење уз фасаде.

У данашњем Путу свиле доказујемо зашто је стара Ница савршено место за неговање уметности доколице, уз музику ансамбла Corou de Berra, који негује традиционалну вокалну полифонију тог дела Француске.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

број коментара 0 Пошаљи коментар
 Пут свиле Пут свиле

Аутор:
Ивана Комадина

ПУТ СВИЛЕ, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]