Агора

Француско-српски односи

Андре Диколо, први француски дипломатски представник стигао је 1839. године у Београд. Истини за вољу, ступио је на дужност у рангу вицеконзула, па тадашње власти нису криле незадовољство што је та европска сила одлучила да је у Београду заступа дипломата тако ниског ранга. Сматралили су да „Француска даје мало важности Србији и да не одаје довољно поштовања српском кнезу".
Aнализи кључних питања француско-српских односа („вечито пријатељство", историја, наслеђе прошлости, дипломатија и културна дипломатија, медијско представљање, међународни односи и геополитичке промене) био је посвећен овонедељни научни скуп у организацији Института за политичке студије.
О темама којима се бавио тај скуп разговарамо са научним сарадницама Института за политичке студије др Александром Колаковић и др Јеленом Тодоровић Лазић.

Аутор: Снежана Бићанин

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 29. јун 2019, 10:07) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Pamtimo mi dobro francusko prijateljstvo od Napoleonovog savezništva sa Turskom, preko Velikog rata, pa sve do Milosrdnog anđela 1999.godine.

Агора Агора

Аутор:
Снежана Бићанин

Радио-магазин који анализира феномене из области политичког живота, филозофије, политике и политичке теорије. [ детаљније ]