Дигиталне иконе

Из света информационих технологија

У оквиру пројекта „Европска лабораторија вештачке интелигенције" Центар за промоцију науке организовао је прошле седмице посету Центру Арс електроника у Линцу, Галерији Капелица и Кући експеримената у Љубљани.

 

Пројекат се финансира кроз програм Европске комисије Креативна Европа и окупља бројне европске организације које повезују науку и уметност, како би се кроз заједничко деловање и интердисциплинарну сарадњу боље разумели концепти будућности, који ће свакако бити обележени вештачком интелигенцијом као кључном технологијом и највећим друштвеним изазовом пред нама.

Уз интервјуе са Михом Косом, директором Куће експеримената и Јуријем Крпаном, директором Галерије Капелица, о томе шта се све реализује у оквиру више од 200 разноврсних пројектних активности и јединствених догађаја широм Европе разговарамо уживо са Добривојем Лалетом Ерићем и Петром Лаушевићем из Центра за промоцију науке. 

 

Уредница и водитељка: др Тамара Вученовић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Аутор:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]