Културни кругови

Магазин културе Радио Београда 2

Данашња емисија доноси нам прилог о програму Фестивала Крокодил, који се отвара сутра, а чија је највећа звезда свакако француски писац Мишел Уелбек. Биће рећи и о другим програмима овог фестивала, као и о изложбама у Културном центру Београда.

Чућете разговор са америчким визуелним уметником Кевином Џеромом Еверсоном, аутором више од 150 филмова и видео-радова. Овај уметник је у среду у Дому културе Студенстки град говорио о свом раду, уз инсерте из филмова, а изложбу његових радова под називом Апстрактни идеал до 24. јула траје у Музеју савремене уметности Војводине.

Гост у студију биће Александар Илић, професор Института за уметничку игру, кореограф, стални члан балета Народног позоришта и уметнички директор БЕЛЕФ-а, најавиће неке аудиције, летње кампове, али и премијере, међу којима је Риголето на сцени Српског Народног позоришта, као и Жути, Зелени и Бели Болеро, омаж Душки Сифниос у УК Вук.

Емисију уређује и води Ана Вучковић Денчић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]